Wat gaan we doen

Wat gaan we doen

Waarom ‘Hoop in Honduras’?

 

“Te delen van wat U ons geeft, te getuigen dat U in ons leeft.”

 

Eerst even voorstellen! Wij zijn Matthias en Inge. Op 14 juli gaan wij trouwen en daar zien we enorm naar uit! Wij zijn overtuigd christen en geloven in een God die staat voor geloof, hoop en liefde. Een God die ons dat geeft en ons vraagt om dat ook uit te delen aan de mensen om ons heen. Ook samen, als jong echtpaar, willen we ons graag beschikbaar stellen voor de wereld om ons in te zetten voor gerechtigheid. Nu kan dat natuurlijk altijd en overal, maar bij ons ontstond het idee om als huwelijksreis ook letterlijk ‘onze grens over te gaan’. Het begon met het idee van een paar weken, maar het werden uiteindelijk 3 maanden!

Waarom Honduras?

We hebben best lang gezocht naar een plek waar wij ons nuttig zouden kunnen maken. Voor ons was het belangrijk dat dit een plek zou zijn waar we onze talenten kwijt zouden kunnen en waar onze hulp ook écht nodig zou zijn. Via een oud-dorpsgenoot met een project in Honduras, kwamen we in contact met een aantal Hondurezen. Zij vertelden ons over Honduras, over de nood van dit arme, maar toch ook prachtige land en wat wij daar zouden kunnen betekenen. Hoe meer contact we hadden, hoe duidelijker het voor ons werd dat dit onze bestemming zou gaan worden!

Wat gaan we doen?

In Honduras gaan we ons op verschillende manieren  inzetten. We gaan grotendeels wonen en werken in en rondom de stad San Pedro Sula. Een Hondurees echtpaar heeft daar verschillende projecten opgezet die de lokale bevolking ondersteunt.
Wij mogen in Honduras muzieklessen gaan geven in kerken en voor kinderen. Daarnaast hopen we kinderen bijlessen  te geven. Het onderwijs in Honduras is vrij slecht geregeld en extra begeleiding is niet te betalen voor arme gezinnen. Daarom worden er gratis lessen gegeven.
Aangezien Honduras een arm land is zijn er veel mensen die weinig te eten hebben. Wij mogen helpen om maaltijden te bereiden en deze uit te delen op straat en in ziekenhuizen. Daarnaast gaan we ons inzetten om samen met onze Hondureze gastvrouw een nieuw project te ontwikkelen voor vrouwen uit de stam Lenca in het plaatsje la Esperanza (wat ‘de hoop’ betekent!). Dit project zal zich gaan richten op studie, werk en geloof.

En ja, Honduras is een Spaanstalig land! Aangezien wij beide nog niet echt Spaans spreken, wordt dit nog wel een uitdaging. Waarschijnlijk is er grotendeels een tolk die met ons mee kan, maar daarnaast hopen we ook zelf wat te leren tijdens Spaanse lessen 🙂

Dit is hoe ons plan er tot nu toe uitziet, maar we weten ook dat het uiteindelijk nog weer heel anders kan lopen. Hoe dan ook hopen we dat we door daar te zijn, door ons in te zetten en door contact te leggen met deze mensen, Gods liefde mogen uitdelen en uitstralen!

Wanneer?

De tickets zijn inmiddels geboekt! Begin augustus vertrekken we en begin november komen we weer in Nederland aan.