Hola Honduras, mucho gusto!

Hola Honduras, mucho gusto!

Hola!

Daar zijn we dan! Na een lange, maar prettige reis met een nachtje in Houston zijn we vandaag aangekomen in Honduras. Wat een warm welkom was het, letterlijk en figuurlijk! Een dag vol met nieuwe indrukken, nieuwe hele aardige mensen, een nieuwe taal, een nieuwe plek én nieuwe maaltijden. Maar..het is erg fijn om hier te zijn! Mucho gusto, nice to meet you! We hebben een mooie ruime kamer met eigen badkamer, heel fijn!

Nadat we uit het vliegtuig stapten werden we opgewacht door Esther, Yarely en Rosa. Met onder andere hen zullen we de komende tijd veel optrekken. Met de auto reden we door de stad en vertelden ze ons overal wat er te zien was en ondertussen leerden ze ons al wat Spaanse woorden. Het is een stad met veel verschillen. Hele rijke mensen, maar helaas ook heel veel arme mensen. Mooie groene stukken land en mooie bergen, maar ook veel industrie. Super vriendelijke mensen, maar helaas staat de stad ook bekend om de criminaliteit van de bendes.

We hebben veel plezier gehad vandaag! We hebben heerlijk ‘geluncht’ (al had het een voorgerecht én de hoeveelheid van een diner) en hebben onze eerste échte Baleada geproeft, een typisch Hondurees gerecht. Heerlijk! Ondertussen werken we al een beetje aan ons Spaans door te luisteren naar alle gesprekken en proberen we zelf ook af en toe wat 🙂 Het uitspreken van mijn naam (Inge) blijkt nog al een uitdaging te zijn. Esther dacht dat je het uitsprak als ‘ienjie’ en heeft aan iedereen verteld dat ‘Ienjie and Matthias’ naar Honduras kwamen! En ze blijft er bij..dus vanaf nu heet ik hier gewoon ‘Ienjie’ haha 🙂 Ze maken het nog wat leuker door me Ienjie Margarita la Esperanza te noemen. Nou, prachtig!

Inmiddels is het hier ongeveer half 11 en zijn we heel erg toe aan onze slaap. Het waren best vermoeiende (reis)dagen en we moeten nog een beetje in het ritme komen met 8 uur tijdsverschil met Nederland. Morgen weer een dag. We zijn benieuwd wat ons dan te wachten staat!

Voor jullie in Nederland; Buenos dias! Voor ons; buenas noches 🙂

Liefs,
Matthias en Inge


3 Replies to “Hola Honduras, mucho gusto!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *